Lisas…

Hönsen å kaninerna

by on Sep.15, 2011, under Uncategorized

Glömt min kamera hemma!!!! Är hos morsan å farsan å lånar morsans dator, klart man måste blogga lite! :-D

Igår kväll gjorde jag storrengöring hos kaninerna och hönsen i stallet – hästarna har lösdrift med hall ute. Måste ju skryta om min renrasiga tyska jättesheck men utan bildbevis får det va än så länge! =)

Hönsen är morsans men eftersom hon har en allvarlig lungsjukdom så orkar hon inte sköta dom utan det blev att jag gör det och dom får på kvar på hennes å farsans stora gård. Jaa jag tycker hönsen är lite roliga. Jag mockar ofta till dom och har tjockt med spån i deras box så då luktar dom inte så illa!

Den vita lilla kaninen, glömt va vi döpte honom till men han såg jag första gången i en liten bur inne i en mörk garderob i en lägenhet i stan, mager, utan mat å vatten! Min brorsons tjej flyttade från sin morsa hem till min brorson – men kaninen blev lixom kvar och hennes mamma ville inte ta hand om den och inte tjejjen ifråga inte heller så klart jag tog hand om honom!!!!!

Han fick bli en stallkanin men det var sommar 2008 så han kom att trivas, han slutade lossa hår och la på sig, gullig tam kanin som troligen är en han, herregud man vet aldrig med kaniner va det är för kön haha!

2010 var jag tvungen att ha en tysk jättesheck! Min kompis i Tierp föder upp kaniner http://www.jennysmegakaninavel.se/28593808 så jag fick hem en liten sak på hösten och det var ju kyligt i stallet så hon fick bo inne. Men liten blev snart stor, jättestor! Och i våras var det skönt att flytta ut henne till stallet i en hästbox! Hon blev oxå tam, ingen av dom är knäkaniner men dom kommer fram å hälsar och man får klappa lite. Haft så många vilda kaniner och det är inte roligt alls. Haha tillåmed hönsen är tama, trist med tuppen för han dog nyligen (gammal) och han kunde man lyfta upp i famnen och klappa utan problem. Får återkomma med bilder på djuren!!  Have a nice day!


Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...